Sixt, deelauto, autohuren, FOTO Sixt

Autoverhuurder Sixt zet stevig in op taxi en autodelen

‘Freedom on wheels’ bieden, dat is het doel van nieuwe diensten die autoverhuurder Sixt uitrolt in Nederland. Naast huurauto’s kunnen mensen ook bij het bedrijf terecht voor deelauto’s en taxi’s. Sixt rent, Sixt share en Sixt ride worden de services genoemd. Ze zijn te boeken via een eveneens nieuwe app en bijbehorend platform.

Een digitale balie, zo noemt Sixt de app. Wie een auto wil huren, loopt direct naar de parkeergarage en opent de auto met de app. Wie een auto met chauffeur wil boeken kan ook bij de app terecht. Sixt werkt hiervoor volgens een woordvoerder samen met lokale taxibedrijven, voorlopig nog drie: in Amsterdam met TCA, in Eindhoven met Van Gerwen Taxi en in Rotterdam met de RTC. Het gaat om wat luxere taxi’s, de meer businessclass-modellen.

Open platform

De autodeeldienst is voorlopig alleen nog beschikbaar in Berlijn, maar zal volgens de woordvoerder ‘zo snel mogelijk’ in Nederland uitgerold worden. Verschillen tussen huurauto’s en deelauto’s zijn klein, erkent ze, maar ze zijn er wel. Zo komen de deelauto’s op verschillende plekken in steden te staan en zijn ze per minuut af te rekenen.

Het blijft overigens niet alleen bij het aanbieden van eigen producten, het platform wordt ook opengesteld voor andere mobiliteitsaanbieders of autofabrikanten, benadrukt Sixt. Idee achter de nieuwe diensten en het platform is inspelen op de groeiende mobiliteitsmarkt. Bovendien verwacht Sixt om meer klanten voor de autoverhuur te winnen door het vergroten van het aanbod producten in één app.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.