Meer snorfietsen, minder bromfietsen in Nederland

Snorfietsen zijn populairder in Nederland dan bromfietsen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lag het aantal snorfietsen in januari 4 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl bij bromfietsen juist een daling met bijna 2 procent was te zien.

Begin dit jaar telde ons land ruim 1,2 miljoen snor- en bromfietsen, wat 1,6 procent meer is dan in 2018. Er zijn bijna 750.000 geregistreerde snorfietsen, tegen 457.000 geregistreerde brommers. Tot 2012 waren er nog meer bromfietsen dan snorfietsen, maar sindsdien is het aantal brommers elk jaar gedaald, terwijl het aantal snorfietsen jaarlijks toenam. Vergeleken met 2009 is het aantal snorfietsen bijna verdubbeld en daalde het aantal brommers met bijna 2 procent.

Elektrisch

De meeste brom- en snorfietsen zijn eigendom van 50- tot 60-jarigen. Van alle geregistreerde snorfietsen was begin dit jaar iets meer dan 5 procent elektrisch. Voor bromfietsen is dit 1,4 procent, aldus het CBS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een gratis proefabonnement van een maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: ANP

1 reactie op “Meer snorfietsen, minder bromfietsen in Nederland”

Mark Hunting|14.03.19|10:01

Verschrikkelijk dat die krengen in Nederland nog steeds op het fietspad mogen. Zie het andere artikel van vandaag, “Vaker onveilig gevoel over weggedrag scooters”. Daar de ernstig hoge fijnstofuitstoot nog eens bij op.

Het is bizar dat wij onze mooie fietsinfrastructuur laten misbruiken door scooters. In andere landen vindt men dat onbegrijpelijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.