Intertraffic vrijwel zonder Nederlandse adviesbureaus

De grote Nederlandse adviesbureaus laten het afweten op Intertraffic 2010, die dinsdag 23 maart in de RAI in Amsterdam begint. De beurs wordt gedomineerd door highttech-bedrijven, die vooral ITS-toepassingen – waaronder het in ons land juist geschrapte rekeningrijden – aan de man willen brengen.

De 20ste editie van Intertraffic telt 800 deelnemers uit 40 landen. Rond 125 daarvan komen uit Nederland. Daaronder nauwelijks Nederlandse adviesbureaus, met als uitzonderingen DTV Consultants, die zich nadrukkelijk ook richt op Europese projecten, en ARS, die zich vooral op ITS-toepassingen richt. Bekende namen uit de Nederlandse industrie die aanwezig zijn, zijn onder meer Peek en Vialis. Verder is met name de internationale parkeerindustrie breed vertegenwoordigd.
Naast het beursprogramma is er een uitbreid lezingenprogramma, ook weer met de nadruk op ICT. Zo organiseert KpVV een bijeenkomst over in-carsystemen. Ook vindt er rond Intertraffic een ‘showcase’ plaats op het gebied van innovatieve communicatietechnologie in de auto en op de weg. Het gaat dan om projecten als CVIS, SAFESPOT en COOPERS. V&W organiseert een internationale congres genaamd, The Cooperative Mobility Showcase 2010, ook over de manier waarop voertuigen en wegkantsystemen met elkaar gaan communiceren.
Onderwerpen die Nederlandse verkeerskundigen wellicht aanspreken in het lezingenprogramma zijn het SLIMprijzen project in de regio Arnhem-Nijmegen en een bijeenkomst rond het Nationale Datawarehouse (NDW).

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.