Geld. Foto: iStock / darkojow

Deelvervoeraanbieder TIER haalt 172 miljoen euro op

Geld. Foto: iStock / darkojow (onbeperkt gebruik)

De van oorsprong Duitse aanbieder van deelvervoer TIER heeft ruim 172 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het geld zal worden gebruikt om de activiteiten en internationale dekking van het bedrijf te vergroten en zo uit te groeien tot “Europese grootmacht op het gebied van micromobiliteit.”

TIER werd in 2018 gelanceerd en inmiddels is de onderneming actief in 145 steden in zestien landen. De deelscooters en deelfietsen van TIER werden in Nederland recent opgenomen in de Gaiyo-app, met als achterliggend idee bijdragen aan de ontwikkeling van Mobility as a Service. In London gaat het bedrijf na het winnen van een aanbesteding als eerste aanbieder van elektrische steps aan de slag. En zo worden er voortdurend stappen gezet om de activiteiten en het werkveld te doen groeien.

‘Mobiliteit voorgoed veranderen’

Om het tempo er goed in te kunnen houden, vindt er momenteel “een bredere werving van financiën via leningen en aandelenuitgifte” plaats, aldus TIER. Het ophalen van 200 miljoen dollar (ruim 172 miljoen euro) bij verschillende investeerders past in dat grotere plaatje. Het bedrijf heeft als missie om “mobiliteit voorgoed te veranderen” en de kapitaalinjecties zijn nodig om dat voor elkaar te krijgen.

TIER schetst een globaal beeld van de bestemmingen van het beschikbare geld. De onderneming “is van plan de nieuwe fondsen te gebruiken voor acquistities en strategische investeringen.” Tevens wil de aanbieder van deelvervoer zijn internationale dekking verder uitbreiden. Het is ook de bedoeling om het eigen netwerk van oplaadstations voor batterijen naar een hoger plan te tillen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia. Hij schrijft vooral over personenvervoer en mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.