VelopA en ProRail sluiten contract voor levering Easylift

VelopA en ProRail hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van het dubbellaagse fietsparkeersysteem Easylift+. In de komende jaren levert en plaatst VelopA-Citystyle ongeveer tweederde van tienduizenden nieuw benodigde fietsplaatsen bij treinstations in Nederland.

Deze uitbreiding maakt onderdeel uit van het project ‘Ruimte voor de Fiets’, waarmee ProRail in 1999 gestart is. De eerste levering omvat de plaatsing van circa 3.700 fietsplaatsen bij het station in Alkmaar. Dit project is eind zomer 2011 gereed. Dubbellaagse fietsparkeersystemen worden al sinds 2001 toegepast bij bewaakte fietsenstallingen. Sinds kort kiest ProRail ervoor deze etagerekken ook in de openbare ruimte te plaatsen. Het grote voordeel is dat de beschikbare fietsparkeercapaciteit in een keer verdubbelt, zodat de beperkte ruimte rondom de stations optimaal benut wordt.

De Easylift+ is zowel verkrijgbaar in een enkelzijdige als dubbelzijdige module met verschillende aantallen fietsplaatsen.

De Easylift doet het ook goed bij de design awards. Zo is de Easylift+ recent onderscheiden met de Red Dot Design Award en er ligt een nominatie bij de Dutch Design Awards 2011.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.