TomTom timmert aan de weg met verkeersdata

TomTom meldt dat ze twee projecten hebben binnengehaald die gebruik maken van door het bedrijf ingewonnen data. In Vlaanderen wordt de historische data gebruikt voor de planning, Maastricht gaat gebruik maken van de data voor verkeersmanagement.

TomTom heeft een overeenkomst gesloten om historische verkeersinformatie te verstrekken aan het Vlaams Verkeerscentrum. De databank van TomTom met historische verkeersgegevens bevat de gemeten snelheden op alle grote verkeersassen in Vlaanderen, die verzameld werd dankzij wat TomTom omschrijft als vier miljard anonieme gegevenspunten. Dit wordt een bron van informatie voor het Vlaams Verkeerscentrum bij de planning van nieuwe wegeninfrastructuur. De gegevens worden gebruikt om het strategische verkeersmodel van de overheid te valideren aan de hand van metingen van reëel afgelegde trajecten.

Verder gaat TomTom gaat real-time verkeersdata aan Avenue2, een consortium van Ballast Nedam en Strukton, aanbieden. Avenue2 werkt momenteel aan een nieuwe tunnel onder de drukke A2 snelweg door Maastricht die in 2017 klaar moet zijn. De data van TomTom geeft het consortium de mogelijkheid om real-time de verkeersoverlast die door het project wordt veroorzaakt in de gaten te houden. Daarmee kan het consortium er voor zorgen dat de overlast van de wegwerkzaamheden binnen de afgesproken limieten blijven.

 

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.