DHV komt met versie 8 van Aimsum

DHV en het Spaanse TSS-Transport Simulation Systems introduceren een versie 8 van het verkeersmodel Aimsun, onder de naam Aimsun 8 Expert. Ontwikkeld door TSS in samenwerking met DHV, is Aimsun 8 Expert een verkeersmodel voor een breed scala aan toepassingen voor zowel de korte als de lange termijn, aldus de makers.
Het model maakt inzichtelijk wat de effecten zijn van bijvoorbeeld een nieuwe te bouwen wijk, niet alleen in de wijk maar ook in de rest van de stad en de regio. En dat over een termijn van twintig jaar. Ook geeft het model aan welke maatregelen er voor de korte termijn nodig zijn. Verder laat het op detailniveau met simulaties zien op welke manier kruispunten en wegen aangepast kunnen worden om de doorstroming te verbeteren. Eerder waren hier volgens DHV twee of drie softwarepakketten voor nodig.
TSS brengt eind 2012 een wereldwijde versie uit. In het kader van de samenwerking met TSS heeft DHV voor de officiƫle introductie al de beschikking over een pre-release van Aimsun 8 Expert.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.