Nieuw betonnen fietspad begint aan opmars

easypathVeel fietsers geven de voorkeur aan asfalt boven beton. Maar Easypath kan het tij mogelijk keren. Easypath is een fietspad dat gemaakt wordt uit prefab betonnen elementen. De elementen worden onderling gekoppeld, zodat er een comfortabel fietspad ontstaat, zonder enige merkbare voegovergang. Door de hoge kwaliteit van prefab beton, zijn de fietspad elementen bestand tegen boomwortels, aldus de leverancier. De onderlinge koppeling zorgt ervoor dat de elementen nu niet in hun geheel uit het verband gedrukt worden.

Doordat het fietspad uit elementen bestaat, blijven kabels en leidingen eenvoudig bereikbaar. De beschermende toplaag met fijne structuur zorgt voor een lage rolweerstand en een hoge stroefheid. Ten opzichte van het alternatieve fietspadenverharding asfalt -en in het werk gestort beton kent Easypath op jaarbasis de laagste exploitatiekosten, zo verzekert de leverancier verder. Dit komt doordat de fietspaden geen onderhoud nodig hebben en een lange levensduur kennen. Bovendien hebben ze een hoge restwaarde, waardoor ze ook interessant zijn voor tijdelijke projecten.
Eaysypath is al toepast bij enkele fietsprojecten en zal ook worden gebruikt voor de nieuwe snelfietsroute F16 van Rotterdam naar Dordrecht.
Meer info: www.easypath.nl

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.