Rotterdam schaft mobiele, verplaatsbare parkeergarage aan

Fotomontage-verplaatsbare-parkeergarage

Om de parkeerbalans op de Wilhelminapier te behouden, is besloten om een op afroep beschikbare parkeergarage aan te kopen. Er is gekozen voor een afroepovereenkomst om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen op de Wilhelminapier. Het leveren en plaatsen van de verplaatsbare parkeergarage is gegund aan PARK4ALL. De garage kan tussen 2013 en 2016 afgeroepen worden, waarna hij voor een periode van 5 jaar geëxploiteerd zal worden. Het opbouwen kost slechts maximaal 9 weken. Met de tijdelijke garage wil Rotterdam de parkeercapaciteit op de Wilhelminapier op niveau houden tijdens lopende bouwprojecten. De garage is in vijf jaar kostendekkend kunnen te exploiteren. Op elk moment kan worden besloten of de garage op een andere plek wordt ingezet of om hem weer terugverkopen aan PARK4ALL, aldus de gemeente.
De garage zal worden geplaatst tussen het World Port Center en de Cruise Terminal. De parkeertarieven zijn gelijk aan die van parkeren op straat op de Wilhelminapier. De bovenste verdieping is bestemd voor abonnementhouders van Las Palmas.
Het PARK4ALL-systeem combineert ‘ultrasterke materialen’ met een zeer laag gewicht. Stalen balken en kolommen dragen de vloeren en rijbanen van glasvezelcomposiet. Dit materiaal is net zo sterk als beton maar vele malen lichter. In totaal is de garage zo’n twintig keer lichter dan een vergelijkbare traditionele constructie. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam. Aan het eind van de levensduur worden alle materialen opnieuw gebruikt.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.