Vier hoofdthema’s centraal op het MaaS Congres

Tijdens het MaaS Congres, dinsdag 6 maart in De Doelen in Rotterdam, worden deelnemers helemaal bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen rond Mobility as a Service (MaaS). Vier hoofdthema’s staan centraal. Deze thema’s belichten allemaal een kant van het innovatieve vervoersconcept.

MaaS gaat voor een omwenteling zorgen in de verkeers- en vervoerssector. Maar wat de gevolgen precies zijn, dat is nog onduidelijk. Daarom organiseert VERKEERSNET het MaaS Congres. Tal van sprekers geven duidelijkheid over het concept, brengen het aandeel van betrokken partijen in kaart en zoomen in op praktische voorbeelden. Het MaaS Congres vindt plaats op dinsdag 6 maart 2018 in De Doelen in Rotterdam. Vier hoofdthema’s staan centraal.

Thema’s

Zonder vervoersvormen geen MaaS. Maar voor welke vormen gaat MaaS veel betekenen? Experts praten deelnemers binnen het thema vervoersvormen bij over de potentie van onder andere taxi, deelfietsen en zelfrijdende systemen. Om MaaS toegankelijk te maken voor reizigers, zijn goede apps nodig. Ervaringsdeskundigen delen binnen het thema digitaal hun inzichten, uitdagingen en ambities.

Er komen steeds meer MaaS-pilots aan. Hoe worden de pilots van de overheid gemonitord? Wat betekent MaaS voor aanbesteden? En hoe kunnen aanbieders met verschillende belangen toch samenwerken? Deze vragen staan centraal binnen dit thema. MaaS gaat het managen van verkeer veranderen. De auto zal steeds minder centraal staan bij wegbeheerders. Meer en meer sturen zij reizigers een op maat toegesneden reisadvies. In deze omwenteling nemen tal van specialisten deelnemers mee.

Nieuwe sprekers

Onlangs zijn twee nieuwe sprekers toegevoegd. Het gaat om Ralph de Jong, bij MaaS Global betrokken bij de uitrol van de app Whim in de Benelux. Hij vertelt over de totstandkoming en toekomstplannen van het project. Ook Pieter Morlion komt spreken. Hij is betrokken bij het verkeersmanagement-experiment TMaaS in Gent en legt uit hoe het project zich ontwikkelt en wat andere steden kunnen leren. Een overzicht van alle sprekers is te vinden op de congres-website. Meer informatie vindt u op de website van het MaaS Congres.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.