Verkeersdata thema van eerstvolgende academy

Vakblad VERKEERSNET gaat verder met het organiseren van verdiepende themadagen onder de noemer VERKEERSNET academy. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 29 juni en gaat over verkeersdata.

‘Effectief gebruik van verkeersdata’ is het thema van de eerstvolgende bijeenkomst, vrijdag 29 juni. Er is veel data over mobiliteit beschikbaar en tal van partijen leveren deze data. Mede door het brede aanbod is het voor organisaties lastig om de meest relevante gegevens te selecteren en in te zetten. Goede data levert bruikbare inzichten op en kan de doorstroming van het verkeer verbeteren. De VERKEERSNET academy reikt de helpende hand.

Wat levert data op?

Tal van sprekers, waaronder De Verkeersonderneming, gaan tijdens deze dag in op verschillende vragen, waaronder: wat is er vandaag de dag mogelijk met verkeersdata? Hoe ga je als organisatie om met vergaring en verwerking van verkeersdata? Hoe werkt het koppelen van meerdere databronnen? Wat levert bewuste datavergaring en -verwerking direct en indirect op?

De themadag is leerzaam voor professionals bij gemeentes en provincies die belast zijn met verkeer, verkeersmanagement en mobiliteitsmanagement. Ook voor trendwatchers en leveranciers van data is deze dag interessant. De organisatie is in handen van VERKEERSNET en De Verkeersonderneming.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.