VERKEERSNET academy: lezingen over verkeersdata en een site visit

Het programma van de VERKEERSNET academy over verkeersdata op 29 juni is zo goed als rond. Deelnemers horen ’s ochtends bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag lezingen van tal van partijen die verkeersdata leveren en/of er mee werken. ’s Middags kan wie wil op sitevisit naar de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Rhoon.

Op 29 juni organiseert VERKEERSNET een academy met de titel ‘Effectief gebruik van data’. Deze dag met lezingen, netwerkmomenten en een site visit helpt mobiliteitsprofessionals het maximale resultaat te halen uit verkeersdata.

Kunstmatige intelligentie

De dag begint ’s ochtends met plenaire lezingen bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De Verkeersonderneming deelt ervaringen met werken met verkeersdata en de Nationale Databank Wegverkeersgegevens spreekt over hun rol nu en in de toekomst en het beschikbaar houden van data. Ook Be-Mobile/Flitsmeister, Google Maps-partner Localyse en ViNotion, dat werkt met kunstmatige intelligentie, zijn aanwezig.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Verkeerscentrale Zuid-West Nederland in Rhoon. Dit is de aangewezen plek om de toepassing van verkeersdata in de praktijk te ervaren. Na de rondleiding volgt een netwerkborrel. Het middagprogramma biedt plaats aan slechts 25 personen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.