VerkeersNet praat lezers bij over nieuwe generatie verkeerslichten

FOTO VerkeersNet Academy/Ministerie van Infrastructuur en Milieu/Tineke Dijkstra

VerkeersNet.nl organiseert op vrijdag 25 januari een Academy over de intelligente verkeersregelinstallaties. Onder de noemer ‘groen licht voor de iVRI’ komen alle aspecten van het slimme verkeerslicht aan bod. Een zestal sprekers vertellen deelnemers onder meer hoe het staat met de uitrol, wat er verandert voor de wegbeheerder en wat de eerste ervaringen zijn. De bijeenkomst wordt gehouden op het provinciehuis in Utrecht.

Het wapen om de verkeersveiligheid, doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid te verbeteren, zo wordt de iVRI ook wel genoemd. Deze ‘slimme verkeerslichten’ kunnen onderling én met het verkeer communiceren en zijn zo in staat om aankomend verkeer te herkennen en prioriteit te geven. Het gevolg is minder file en minder CO2-uitstoot. Op steeds meer plekken in Nederland verschijnen ze.

Locatiebezoek

De redactie van VerkeersNet heeft samen met Talking Traffic een dagvullend programma samengesteld vol theorie, praktijkvoorbeelden en do’s en don’ts. De academy wordt voltooid met een locatiebezoek en een netwerkborrel. Deze dag is leerzaam voor professionals bij gemeentes en provincies die belast zijn met verkeer, verkeersmanagement en mobiliteitsmanagement. Ook voor adviseurs, trendwatchers en leveranciers is deze dag interessant.

Alle aspecten van de iVRI’s komen aan bod. Thema’s zijn onder meer: hoe staat het met de uitrol van iVRI’s in Nederland? De behoeftes en uitdagingen van de wegbeheerder en TLEX: Nederland loopt voorop met deze onmisbare schakel in de iVRI-keten. Sprekers zijn onder andere Marcel Westerman (Talking Traffic), Ronald van Katwijk (Vialis) en Arend Nagel (Goedopweg). Wie meer wil weten, kijkt op de website www.verkeersnetacademy.nl.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.