Bekijk de laatste uitzending van het VerkeersNet Journaal terug

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediënten van het VerkeersNet Journaal dat we om de week gaan uitzenden. De eerste aflevering was maandag 14:00 uur live te zien op deze site. Inmiddels is de uitzending terug te kijken via Youtube. Onderwerpen die voorbij komen: lachgas in de auto, ruimte voor de voetganger en de coronamaatregelen van de gemeente Rotterdam.

Het VerkeersNet Journaal wordt live uitgezonden vanuit de gebouw Delftse Poort, pal naast Rotterdam Centraal. De uitzending is te volgen via deze site, maar ook via Youtube. Kijkers wordt aangeraden zich alvast op het VerkeersNet-kanaal te abonneren. De uitzending is achteraf ook terug te kijken. De presentatie is in handen van redacteur Jan Pieter Rottier.

Tekst gaat verder onder de video

In een videorapportage kijken we naar de maatregelen die de gemeente Rotterdam neemt om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven tijdens deze coronacrisis. Ook hebben we het over de vraag hoe de gemeente vinger aan de pols houdt en potentiële knelpunten opspoort. Wat kunnen andere gemeentes hiervan leren?

Gevaarlijk

Studiogasten zijn Boudewijn Leeuwenburgh, voorzitter van de Voetgangersbeweging en Gea-Marit Dekker, onderzoeker jongeren en gedrag bij TeamAlert. Volgens eerstgenoemde bestaat er veel onduidelijkheid welke voertuigen ergens wel of niet mogen rijden en welke snelheden zijn toegestaan. Voetgangers vinden dat gevaarlijk en Leeuwenburgh pleit daarom voor nieuwe wet- en regelgeving.

Dekker deed de afgelopen maanden in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kwalitatief onderzoek naar de motieven van jongeren voor het gebruiken van lachgas in het verkeer. De onderzoekster deelt enkele verrassende inzichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.