Verkeersnet TV

Kijk het laatste VerkeersNet Journaal terug

In het VerkeersNet Journaal is deze week aandacht voor: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur, de betekenis van ketenmobiliteit en de fietsambitie van de gemeente Den Haag. Het VerkeersNet Journaal wordt live uitgezonden vanuit Delftse Poort, pal naast Rotterdam Centraal. 

Te gast in het programma:

  • Bert Klerk, voorzitter van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur over de 30 miljoen euro voor de snelle uitrol van laadpalen. Wat zijn de vervolgstappen? Wat kunnen gemeentes doen? Hoe voorkomen we een ‘wildgroei aan deeloplossingen’?
  • Marije Hamersma, onderzoeker bij het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, verdiepte zich in het begrip ketenmobiliteit en deelt enkele interessante inzichten. Is het aantal ketenreisverplaatsingen wel zo hoog als we denken?
  • En we waren bij de opening van het Trekfietstracé, dat de binnenstad van Den Haag verbindt met Ypenburg en vervolgens gaat verder richting Pijnacker en Delft. Over het idee hierachter vertelt de Haagse wethouder mobiliteit Robert van Asten.

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediënten van het VerkeersNet Journaal dat we om de week uitzenden. Doelstelling is mobiliteitsprofessionals in 20 minuten een goed begin van de werkweek geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een gratis proefabonnement van een maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.