VerkeersNet Journaal: pop-upfietsenstallingen ad hoc geplaatst en Delft Hyperloop verbreekt record

In het VerkeersNet Journaal staan deze week de volgende onderwerpen centraal: het ontbreekt aan een richtlijn voor pop-upfietsenstallingen, de taxisector maakt de omslag naar zero-emissie en Delft Hyperloop verbreekt eigen snelheidsrecord. Het VerkeersNet Journaal wordt om 14:00 uur live uitgezonden vanuit gebouw Delftse Poort, pal naast Rotterdam Centraal. 

Te gast in het programma zijn:

  • Henk van der Zouwen, directeur van Fietsenrekhuren.com. Volgens hem denken gemeentes niet goed na bij de plaatsing van tijdelijke fietsenstallingen, met het gevolg dat die amper gebruikt worden. Wat kan er beter?
  • Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev, toont vol trots de 36 volledig elektrische Kia e-Soul’s die gaan rijden in Eindhoven en omgeving. Wat betekent zo’n grootschalige aanschaf voor je laadinfrastructuur? En gaat dat nog wel in de coronacrisis, als taxi-onderneming investeren in duurzaam vervoer?
  • Emma van de Ven, Team Captain Delft Hyperloop, vertelt over het snelheidsrecord dat haar team met hun Hyperloopvoertuig haalde. Een enorme prestatie, want het voertuig racete in de open lucht in plaats van in een vacuüm buis.

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediënten van het VerkeersNet Journaal dat we om de week uitzenden. Doelstelling is mobiliteitsprofessionals in 20 minuten een goed begin van de werkweek geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.