VerkeersNet Journaal: daling slachtoffers fietsongevallen zet niet door en toeristen stimuleren om auto te laten staan

In het VerkeersNet Journaal staan deze de volgende thema’s centraal: waarom daalt het aantal verkeersdoden onder fietsers zoveel langzamer dan onder automobilisten? En: hoe stimuleer je toeristen om de auto bij hun hotel of vakantiehuisje te laten? Bekijk de uitzending hieronder terug.

Te gast in het programma zijn:

Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. Met hem onderzoeken we waarom het aantal verkeersdoden onder fietsers maar niet hard wil dalen.

Harm IJben, onderzoeker aan de HZ University of Applied Sciences. Hij doet in Europees verband onderzoek naar de vraag: hoe bewegen we toeristen ertoe om tijdens hun vakantie ‘duurzamer’ te reizen?

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediënten van het VerkeersNet Journaal dat we om de week uitzenden. Doelstelling is mobiliteitsprofessionals in 20 minuten een goed begin van de werkweek geven.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.