VerkeersNet Journaal: geluidsoverlast meten, bezoekersstromen geleiden en motor in de spotlights

Drukte in de binnenstad, hoe beheers je die als gemeente? De motor blijkt het uitgelezen vervoermiddel om in coronatijd naar het werk te gaan. Dit staat om 14.00 uur onder meer centraal in het VerkeersNet Journaal. Ook kijken we hoe gemeentes zich wapenen tegen geluidsoverlast van verkeer. Bekijk de uitzending hier gratis.

Te gast in het programma zijn: Syan Schaap, directeur van het Event Safety Institute – Hoe voorkom je als gemeente dat het te druk wordt in de binnenstad? Een tekstkar neerzetten is niet zo moeilijk zegt hij. Maar hoe bestendig je de genomen maatregelen?

Iwan van der Valk, hoofdredacteur Nieuwsmotor – De motor verdient het om in de spotlights gezet te worden. In deze coronatijd is dit bij uitstek het vervoersmiddel om mee naar het werk te gaan. Maar waarom doen zo weinig mensen dat?

Geluidsoverlast

En we namen een kijkje in de binnenstad Rotterdam, waar sinds kort meters hangen om geluidsoverlast te meten. Over de aanleiding vertelt gemeentelijk adviseur mobiliteit Frank Akkermans, over de werking het systeem word je bijgepraat door George Boersma, directeur van leverancier Munisense.

Het laatste nieuws, een verdiepend video-item en spraakmakende studiogasten, dat zijn de ingrediƫnten van het tweewekelijkse VerkeersNet Journaal. Doelstelling is mobiliteitsprofessionals in 20 minuten een goed begin van de werkweek geven.

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.