Minister Van Veldhoven weer aan de slag op ministerie

Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) is vrijdag weer op haar ministerie aan de slag gegaan na een week verplicht thuis werken. Ze had contact gehad met haar Franse ambtgenoot Brune Poirson, die later het coronavirus bleek te hebben.

Bij de inloop van de ministerraad zei de bewindsvrouw dat haar thuisisolatie een voorzorgsmaatregel was. “Ik ben niet ziek geweest en heb ook geen klachten gehad.”

Van Veldhoven is tijdelijk minister van Milieu en Wonen. Normaal gesproken is ze als staatssecretaris verantwoordelijk voor de dossiers Spoor en OV. Ze vervangt op dit moment Kajsa Ollongren, de huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij moest door ziekte haar taken neerleggen. Minister Cora van Nieuwenhuizen neemt Spoor en OV op dit moment waar.

Onder de leden

Ook minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) werken vanuit huis omdat ze in contact zijn geweest met mensen die het virus onder de leden bleken te hebben.

In een tweet bedankte Van Veldhoven de mensen “die ervoor zorgen dat alles in Nederland kan blijven doordraaien” donderdag vanuit huis. Ze noemde daar onder meer professionals die in de zorg en het openbaar vervoer werken.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.