Portretfoto minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat BEELD IenW

Thuisisolatie minister Van Nieuwenhuizen voorbij

De thuisisolatie van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is voorbij. Ze moest twee weken vanuit huis werken omdat ze tijdens het staatsbezoek aan Indonesiƫ een collega had ontmoet die besmet is met het coronavirus.

Van Nieuwenhuizen had de afgelopen twee weken geen klachten en heeft vanuit haar huis in Rotterdam haar werk voortgezet. Ze werkt nu op dezelfde wijze als haar collega-ministers dat doen, aldus een woordvoerder woensdag. “Zo was ze vanochtend bij een onderraad op Algemene Zaken, maar werkt ze net als iedereen zoveel als mogelijk vanuit huis.”

De bewindsvrouw moest thuisblijven omdat ze twee weken geleden een Indonesische ambtsgenoot ontmoette die het coronavirus onder de leden bleek te hebben. Kort na dat nieuws zei ze dat ze zich “goed” voelt en “geen klachten” heeft. De twee spraken elkaar in de haven van Jakarta tijdens het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar.

Voorzorg

Nog twee bewindslieden overkwam iets vergelijkbaars. Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) moest na een ontmoeting met een Franse collega die besmet was thuis gaan werken. Zij is vorige week weer aan de slag gegaan op het ministerie.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid is nu de laatste bewindspersoon die uit voorzorg nog thuis moet werken. Ze is mogelijk in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Zij heeft ook geen klachten.

Update 26 maart: Inmiddels is Broekers-Knol ook uit thuisisolatie.

Bron: ANP

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.