kantoor van bovag in Bunnik beeld bovag

Coronaprotocol voor brede mobiliteitssector

kantoor van bovag in Bunnik beeld bovag

Een nieuw corona-protocol moet ervoor zorgen dat veilig en hygiënisch werken in alle mobiliteitssectoren goed mogelijk is. Het document is opgesteld door brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten en verstuurd naar de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onder meer BOVAG, de RAI Vereniging, FOCWA, FNV en CNV hebben meegewerkt aan het corona-protocol voor de hele bedrijfstak mobiliteit. Het moet ondernemers, werknemers, leveranciers en klanten in staat stellen om ook in deze tijd veilig en hygiënisch te werken, met een minimale kans op besmetting. De voorschriften van het RIVM vormen het uitgangspunt van het protocol, dat waar nodig sectorspecifiek is gemaakt.

Het protocol bevat een handleiding voor ondernemers en voor medewerkers, maar ook voor klanten, bezoekers en leveranciers. Behalve naar maatregelen en adviezen van het RIVM is ook gekeken naar de dagelijkse praktijk bij de aangesloten ondernemingen en organisaties.

Voorschriften en richtlijnen

“Naast evidente regels, zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak, het doseren van klanten en het inrichten van ruimtes conform de anderhalve meter-richtlijn. Ook staan er richtlijnen in voor situaties waarbij de anderhalve meter niet per definitie gewaarborgd kan worden. Voorts zijn er de nodige deelbranche-specifieke of zelfs activiteit-specifieke adviezen in het document opgenomen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.