Erasmusbrug. Foto: iStock / Markus Thoenen

‘Luister naar inwoner: waar heeft fietser of voetganger meer ruimte nodig?’

Nu fiets- en voetpaden volstromen, is het als gemeente belangrijk om een vinger aan de pols te houden. Alleen zo kun je potentiële knelpunten opsporen en gericht maatregelen nemen. Dat vertelde mobiliteitsstrateeg Martin Guit van de gemeente Rotterdam in de eerste uitzending van het VerkeersNet Journaal. Hij gebruikt hiervoor de tool Prikker op de Kaart.

“Luister naar de mensen: waar zitten de knelpunten?”, zegt Guit. “Dan kun je direct met simpele middelen ruimte creëren voor de fietser en de voetganger.” De gemeente gebruikt hiervoor de tool Prikker op de Kaart, ontwikkeld door DTV Consultants.

Met zo’n tool kun je maatwerk leveren, vertelt Carl Stolz, teamleider Data en Development bij het adviesbureau. “Wat je ziet is wisdom of the crowd: mensen zijn het vaak eens over de plekken waar problemen zijn. Vervolgens kun je daar heel gericht investeren.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.