BOA Bond: stel thuiswerken verplicht

Verkeer tunnel Rotterdam Centraal BEELD VerkeersNet

Om het coronavirus te bestrijden, roept de Nederlandse BOA Bond de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op om thuiswerken verplicht te stellen. De BOA Bond ziet daarin meer heil dan het invoeren van een avondklok. In vergelijking met de eerste lockdown is het nu veel drukker op de weg en reizen nog steeds veel werknemers naar hun werk. 

De Nederlandse BOA Bond noemt de avondklok geen oplossing. “Boa’s zien dat het ’s avonds rustig is op straat. We verwachten niet dat een avondklok zal bijdragen aan een oplossing, terwijl het wel een hoop gedoe oplevert”, zegt voorzitter Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond.

“Een groter probleem is dat te veel mensen naar hun werk ‘moeten’. Maak centraal afspraken met werkgevers. Stel thuiswerken verplicht en maak van werken op kantoor een uitzondering”, stelt de bond op Twitter voor.

Verkeersdrukte

In een toelichting zegt Kuin: “Wat wij zien is dat veel mensen onderweg naar hun werk zijn. Het is druk op de weg en op bedrijventerreinen, een heel verschil met de lockdown in maart en april. Het heeft te maken met de verhouding tussen werkgevers en werknemers. Werknemers kunnen niet zomaar besluiten thuis te werken omdat de regering ons daartoe oproept. Ze zijn afhankelijk van hun werkgevers. De regering zal afspraken moeten maken met werkgevers om thuiswerken verplicht te stellen. Werknemers moeten daarin ondersteund worden.”

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen al langer dat iedereen die thuis kan werken ook thuis zou moeten werken. Volgens de organisaties is verder niet duidelijk waardoor de drukte op de wegen wordt veroorzaakt. “Het kan zijn dat mensen eerder met zijn vieren in een busje naar het werk gingen, terwijl ze nu allemaal apart reizen. Het ontbreekt aan een analyse van wat er rijdt op de weg.”

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.