Parkeren toegevoegd aan Gaiyo app (bron: Gaiyo)

Minder betaald parkeren door nieuwe coronamaatregelen

Bron: Gaiyo

Sinds het kabinet begin deze maand de coronamaatregelen weer wat heeft aangescherpt zijn Nederlanders meer thuisgebleven. Dat zegt parkeerbetalingsdienst Parkmobile die het aantal parkeeracties zag dalen. Vooral in het weekend trokken Nederlanders minder vaak eropuit, met name naar steden.

Gemiddeld waren er 4,5 procent minder transacties bij Parkmobile, dat 2 miljoen actieve gebruikers heeft. Doordeweeks was er een daling van 3,8 procent, in het weekend liep dat op tot 7 procent. Parkmobile denkt dat door het afgelopen vrijdag aangescherpte thuiswerkadvies het aantal parkeertransacties ook doordeweeks nog verder zal dalen.

Grootste afname

In de vijf grote steden bedroeg de daling van het aantal parkeertransacties 5,6 procent. Daarbij was de afname in Den Haag (min 6,5 procent) het grootst en in Eindhoven het laagst. Daar werd slechts 1,4 procent minder betaald geparkeerd.

Ook op de weg en in het OV is het deze week weer minder druk. Zo stond er maandag op het drukste moment slechts 93 kilometer file ten opzichte van 250 kilometer een week eerder. Tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag werd iedereen aangeraden weer zoveel mogelijk thuis te werken.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.