Deelauto, deelfiets en deelscooter bij parkeergarage Q-Park

Parkeergarage Q-Park wordt steeds meer mobiliteitshub

Bron: persbericht Go Sharing

Bij vier parkeergarages van Q-Park zijn er sinds woensdag deelauto’s van GO Sharing te verkrijgen. De elektrische deelvoertuigen zijn dan te vinden in garages in Den Haag, Rotterdam, Den Bosch en Eindhoven. Q-Park zet hiermee een volgende stap in de ambitie om de garages te ontwikkelen tot mobiliteitshubs. Op die plekken zijn namelijk al e-scooters of een e-bikes te pakken. 

“Op de vier locaties komen elk zes deelauto’s te staan. Ze vormen daarmee een speerpunt in onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door integrale deelmobiliteit”, vertelt algemeen directeur Raymon Pouwels van GO Sharing. Het gaat hierbij om de locaties Q-Park Laakhaven in Den Haag, Q-Park Schiecentrale in Rotterdam, Q-Park Arena in Den Bosch en Q-Park Bijenkorf in Eindhoven.

Deelmobiliteit is een onmisbaar onderdeel van MaaS. Maar is een aantrekkelijke mobiliteitshub voldoende om de gebruiker uit de auto te krijgen? Daarover gaat het MaaS Congres op 7 december. U kunt zich nog een aantal dagen registreren.

Duurzame oplossing

De twee partijen hopen dat deelmobiliteit alternatieven voor autobezit aantrekkelijker te maken. “Met de e-scooters en e-bikes boden we al de mogelijkheid voor bijvoorbeeld bezoekers die aan de rand van de stad parkeren om vanaf daar snel en makkelijk door te reizen naar hun bestemming in het centrum”, aldus Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland. “Met deze volgende stap in de samenwerking met GO Sharing bieden we ook een duurzame oplossing voor bewoners in de buurt van onze parkeergarages die geen auto hebben.”

Q-Park Nederland is actief in 330 steden in Nederland en heeft daar 453 parkeerfaciliteiten. Die moeten in de toekomst minder gericht zijn op alleen het parkeren van auto’s. Wilkes: “Deze stap past in de transformatie van onze locaties tot mobiliteitshubs met laadpalen, logistieke services en toegang tot deelvervoer en openbaar vervoer. Mobiliteit wordt steeds meer een kwestie van het slim combineren van mogelijkheden. Onze locaties spelen daar een belangrijke rol in.”

Auto huren

GO Sharing biedt hier elektrische Mini Coopers aan. Om dit voertuig te boeken moeten gebruikers behalve een geldig rijbewijs ook minimaal 23 jaar oud zijn. Het starttarief is 4,99 euro en vervolgens betalen gebruikers 0,30 euro per minuut.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.