Deelauto SHARE NOW tot 30 dagen achtereenvolgend te huur

Deelauto’s in Amsterdam worden steeds vaker voor langere periodes gehuurd en de afgelegde afstanden nemen toe. Om in te spelen op die trend maakt deelautoaanbieder SHARE NOW het mogelijk om de voertuigen tot wel dertig dagen achtereenvolgens te huren. Daarmee voldoet de aanbieder naar eigen zeggen aan de wens van haar gebruikers. 

SHARE NOW heeft gezien dat de totale ritduur met de deelauto’s in Amsterdam afgelopen november met 85 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2020. En de totale afstand nam toe met 67 procent. “Door onze vloot voor langetermijnritten mogelijk te maken, kunnen we onze gebruikers nog meer flexibiliteit bieden. Of het nu gaat om een eendaagse huur voor een zakelijke afspraak in de stad of de huur van een wagen voor een buitenlandse familievakantie van twee weken”, zegt Robert Bosman, Managing Director van SHARE NOW Nederland.

Kosten

SHARE NOW heeft inmiddels 100.000 gebruikers die de deelauto’s gebruiken. Zij kunnen het voertuig nu ook voor meerdaagse ritten vooraf reserveren. De prijs start vanaf 15,99 per dag en kan oplopen tot 479,49 euro voor een pakket van 30 dagen inclusief gratis opladen.

De wagens zijn free-floating, wat betekent dat ze niet achtergelaten hoeven te worden op dezelfde plek waar ze zijn opgehaald. SHARE NOW begon in 2011 in Amsterdam en is uitgebreid naar Schiphol Airport en Amstelveen. Sinds dit jaar is het ook mogelijk de deelauto te parkeren op twee Rotterdamse hubs.

Lees ook:

Kan de verzekering voor deelmobiliteit bij de gebruiker komen te liggen?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.