Mobiliteitshub P+R Noorderhelling in Rotterdam

Nieuwe P+R in Rotterdam draagt bij aan bereikbare stad

Rotterdam Zuid, Stadionweg, 21 februari 2022 Het testen van de verlichting voor de officiele opening. Stadionpark Noorderhelling Gamma+P&R, in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Intergamma, Architectenbureau Wim de Bruijn en Dunavast, ontworpen tot een iconisch gebouw voor de gemeente Rotterdam. De P+R heeft een spectaculaire gevel met verlichting en biedt faciliteiten voor oplaadbare auto’s en motorstalling. Als je gebruik maakt van het openbaar vervoer is de P+R gratis. Daarnaast geeft dit mooie project ook antwoord op de mobiliteitsvraag van de gemeente Rotterdam. Foto: Walter Herfst

Voldoende P+R-locaties aan de rand van de stad dragen bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van stadscentra. In de gemeente Rotterdam is de P+R Noorderhelling opgeknapt en omgevormd tot mobiliteitshub. Hier is ruimte voor vijfhonderd parkeerplekken, maar er is ook een directe aansluiting op het openbaar vervoer of deelmobiliteit. Bovendien is de hub uitgerust met laadpalen, toiletten en biedt onderdak aan de GAMMA.

Verder lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad VerkeersNet.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de sectoren verkeer en mobiliteit.

Start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.