Zonneauto van lightyear beschikbaar via MyWheels (foto: persbericht MyWheels)

MyWheels gaat zonneauto’s Lightyear aanbieden op deelplatform

bron: persbericht MyWheels

In 2023 is de Lightyear One beschikbaar op het autodeelplatform van MyWheels. Dit betekent dat gebruikers van autodelen dan in de eerste zonneauto’s met lange actieradius kunnen rijden. “Door Lightyears aan te bieden via een autodeeldienst als MyWheels, kunnen we onze missie sneller en efficiënter uitvoeren”, vertelt medeoprichter en CEO Lex Hoefsloot van Lightyear. 

“De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken”, vervolgt Hoefsloot. “Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten.”

Samenwerking

Daarnaast werkt het bedrijf samen met The Sharing Group om vanaf 2025 in totaal 5.000 Lightyear Two auto’s te leveren aan het autodeelplatform.  “De samenwerking tussen Lightyear en MyWheels past heel goed bij onze gezamenlijke ambitie om de transitie van mobiliteit en energie te versnellen. Het feit dat twee Nederlandse impact gedreven scale-up bedrijven samenwerken om deze nieuwe oplossing op de markt te brengen maakt me echt trots”, aldus Henri de Jong van The Sharing Group.

Karina Tiekstra, CEO van MyWheels: “MyWheels zet fors in op de elektrificatie en inmiddels is al meer dan 50 procent van de deelauto vloot elektrisch. Met de komst van Lightyear op het platform, laten we onze gebruikers de toekomst van mobiliteit ervaren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.