parkeerplaats voor deelauto

Zeeuwse stichting zoekt marktpartij om autodelen aan over te dragen

parkeerplaats voor deelauto

De Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ) zoekt een commerciële marktpartij om de activiteiten op het gebied van autodelen aan over te dragen. De afgelopen jaren nam de stichting het op zich om autodelen in de provincie te versnellen omdat Zeeland als dunbevolkt gebied nog niet aantrekkelijk genoeg was voor marktpartijen. 

De inspanningen van SDMZ hebben geleid tot de realisatie van het eerste deelautopark van Zeeland en de start van verschillende hubs en pilots. Naar eigen zeggen van de stichting zijn inmiddels flink wat bedrijven aan de slag en zijn er een flink aantal duurzame kilometers afgelegd in deelauto’s. “Er is veel enthousiasme en draagvlak voor elektrisch autodelen gecreëerd en daar is de stichting trots op.”

Schaal en massa creëren

Het is nu tijd voor de volgende fase. “Om te komen tot standaardisatie in de markt, het creëren van schaal en massa, het coördineren en beheren van de autovloot en uitvoeren van operationele activiteiten, is dit beter op zijn plaats bij commerciële marktpartijen.” Zodra een nieuwe partij wordt gevonden draagt de stichting alle kennis, ervaring en de lopende pilots over.

SDMZ wijst er bovendien op dat vanaf de start altijd de bedoeling is geweest om uiteindelijk een commerciële partij te zoeken. Met die opvolger wil de stichting nauw samenwerken zodat de overdracht soepel verloopt. De SDMZ hoopt alle activiteiten per 1 juli overgedragen te hebben. Direct betrokkenen worden komende periode persoonlijk geïnformeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.