Leaseauto (FOTO: TaxiPro)

Online autoplatform biedt auto-abonnement aan

Voor een vast maandelijks bedrag een eigen auto, maar met meer flexibiliteit en geen BKR-registratie zoals bij private lease. Dat is wat online autoplatform AutoScout24 voor ogen heeft met de auto-abonnementen die het gaat aanbieden. Het platform speelt daarmee in op recente ontwikkelingen, zoals weinig autoaanbod door het chiptekort, lange wachttijden en de behoefte aan meer service.

AutoScout24 werkt hiervoor samen met verschillende partners, zoals imove, Hertz, Sixt+ en Anyways. Het is de ambitie van het autoplatform om zichzelf om te vormen naar een mobiliteitsplatform. De komende maanden wordt de nieuwe dienst getest en geëvalueerd. Bij succes zal het bedrijf nieuwe partners aansluiten en het aanbod vergroten.

Type abonnementen

Vorig jaar al investeerde AutoScout24 in imove, een start-up uit Noorwegen. Dit is een platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. Nu zullen abonnementen ook in Nederland beschikbaar worden. Er is een gevarieerd aanbod van abonnementen en het bestaat uit verschillende carrosserieën en brandstofmogelijkheden. De gebruikers zijn vrij om tussen auto’s te wisselen en zelf hun looptijd te bepalen. Het abonnement is na één maand elk moment opzegbaar.

In het maandelijkse bedrag zitten ook belasting, verzekering, onderhoud en pechhulp opgenomen. Volgens AutoScout24 is een auto-abonnement hiermee een flexibel alternatief voor private lease waarbij er geen langdurig contract wordt afgesloten. De partners zijn vrij in het aanbod en de afwikkeling van het contract.

“Samen met onze partners zijn we op Europees en lokaal niveau continu bezig met innoveren en het vergroten van het aanbod op ons platform”, licht Dorianne Richelle van AutoScout24 toe. “Naast de investering in imove het afgelopen jaar hebben we in Nederland ook LeaseVergelijker en LeaseTrader overgenomen. We spelen hiermee in op de vraag van de markt naar individuele mobiliteit met maximale flexibiliteit.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur voor VerkeersNet en schrijft daarnaast voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group, zoals OVPro.nl en TaxiPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.