LeasePlan gaat laadpalen meefinancieren

leaseplan-eautoLeasePlan Nederland gaat samenwerken met MRA-Elektrisch. Hierdoor kunnen leaserijders uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht voortaan eenvoudig een laadvoorziening voor hun elektrische auto bij hun woonadres aanvragen.

Na de aanvraag van een laadvoorziening aanvragen bij LeasePlan zorgt MRA-Elektrisch samen met de betreffende gemeente voor een oplaadpunt binnen 300 meter van de woning.

De oplaadpaal geldt overigens als een publieke voorziening en beschikt over twee laadpunten, dus iedereen kan er gebruik van maken. Ook wordt de voorziening alleen in de openbare ruimte aangelegd als iemand niet op eigen terrein kan laden.

De co-financiering door LeasePlan komt als geroepen en draagt bij aan het realiseren van een landelijk dekkend netwerk van oplaadpalen. Maarten Linnenkamp, projectmanager MRA-Elektrisch: “Alhoewel de kosten van laadpalen de afgelopen jaren al flink gedaald zijn, is het plaatsen en exploiteren van palen nog niet rendabel. De verkoop van stroom levert nog onvoldoende op omdat er nog geen grote aantallen elektrische auto’s rijden. Om de markt op gang te brengen moet er door markt en overheid nog de benodigde investeringen worden gedaan. Leaseplan levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de realisatie van meer oplaadpalen op straat.“ Binnenkort wordt het eerste oplaadpunt geplaatst dat mede is gefinancierd door LeasePlan.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.