Sittard gaat gemeente-auto’s delen met inwoners

056_20140314_E-carsgahring__MCM_14031401007De gemeente Sittard-Geleen gaat een tiental elektrische auto’s, die worden gebruikt voor dienstreizen en woon-werkverkeer, in de avonduren en in de weekenden beschikbaar stellen aan een geselecteerde groep inwoners van de gemeente.

De gemeente is nu op zoek naar mensen die daaraan mee willen werken. Om voor deelname in aanmerking te komen moet men een zogenaamde mobiliteitsscan invullen.

Voor het proefproject met e-deelauto’s worden minimaal 10 elektrische auto’s ingezet die gezamenlijk door gemeente, bedrijfsleven en burgers gebruikt gaan worden. Overdag met name door gemeente (4 e-auto’s), Zuyd Hogeschool (3 e-auto’s) en overig bedrijfsleven (3 e-auto’s).

Via een app/website is te zien welke auto het dichtst bij staat en of deze nog gereserveerd kan worden.

Na reservering kan de bestuurder de portieren openen met een smartcard of smartphone om vervolgens te kunnen gaan rijden. De auto’s komen in de buurt van de deelnemende organisaties te staan in een zogenaamde ‘e-car hub’. Deze plek is toegankelijk voor de deelnemende bedrijven en inwoners. Het is tevens het start- en eindpunt van de e-deelauto, waar deze ook kan worden opgeladen.

Bij succes wordt het project vanuit Sittard-Geleen verder uitgerold in Zuid-Limburg. De Stichting Limburg Elektrisch (SLE) voert het project uit namens de gemeente Sittard-Geleen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.