Geen info over milieuzones op DRIPS

milieuzoneDe gemeente Utrecht krijgt geen toestemming van Rijkswaterstaat om al langs de snelweg borden te plaatsen om de milieuzones in de stad aan te kondigen.

Dat antwoordt minister Schultz op Kamervragen.

Als het aan Utrecht ligt, komt die informatie bijvoorbeeld op de DRIPS langs de autosnelweg te staan, maar minister Schultz stelt dat die primair bedoeld zijn voor het verstrekken van verkeersinformatie/reistijden in het kader van verkeersveiligheid en
verkeersdoorstroming. Op rustige momenten worden ze gebruikt voor het melden van campagnes van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (onder andere ben jij de BOB, VanAnaarBeter, gordels vast).

Ook vaste borden mogen niet. Wel kan de gemeente Utrecht zich eventueel aansluiten bij de ontwikkelingen die worden gestimuleerd door bijvoorbeeld de programma’s Beter Benutten en Connecting Mobility gericht op het in-car brengen van gepersonaliseerde reisinformatie.
De informatievoorziening over milieuzones in steden is volgens de minister een verkeersmaatregel waarvoor gepersonaliseerde informatievoorziening via bijvoorbeeld smartphones en navigatiesystemen zeer effectief kan zijn. De gemeente kan zelf zorg dragen voor het verstrekken van de relevante data, die dan door dienstverleners vertaald kunnen worden naar navigatie- en reisinformatieapp’s, gekoppeld aan de route en bestemming van de individuele weggebruiker.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.