Populairste elektrische auto is een plug-in hybride

plugin-hybridBegin 2016 reden twee keer meer plug-in hybrides rond dan in het jaar daarvoor. Hoewel het totale aantal elektrische auto’s met een derde is gestegen ten opzichte van een jaar eerder, is begin 2016 niet meer dan een op de veertig auto’s in Nederland geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven. Dat meldt CBS.

In 2015 zijn ruim 60 duizend nieuwe elektrische auto’s verkocht. Rekening houdend met import, export en sloop komt het totale aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen op 1 januari 2016 uit op 211 duizend.

Van alle elektrisch aangedreven auto’s rijdt een op de twintig volledig op stroom, dit zijn de ‘volledig elektrische voertuigen’ (FEV’s). De rest betreft ‘gewone’ hybrides (HEV’s) en plug-in hybrides (PHEV’s).

Dit zijn auto’s met een verbrandingsmotor en elektromotor, waar de laatstgenoemde groep ook is uitgerust met een stekker waarmee de accu’s kunnen worden bijgeladen.

Het bezit van plug-in hybrides is het meest toegenomen, met een ruime verdubbeling van 1 januari 2015 op 1 januari 2016. De aantallen hybride auto’s en volledig elektrische auto’s stegen in deze periode met respectievelijk 10 en 34 procent.

Aantal-elektrische-personenautos-16-04-20

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.