Foto Felyx

Deelscooters van Felyx nu in tweede stad: Rotterdam

De elektrische deelscooters van Felyx rijden sinds deze week ook in Rotterdam. Het is de tweede stad die het Nederlandse bedrijf aan doet. In de Maasstad rijdt ook meteen de grootste vloot: 324 e-scooters tegenover 100 in Amsterdam.

De (snor)deelscooter is honderd procent elektrisch en rijdt op Nederlandse groene energie. Via een app zijn de scooters in de buurt te vinden en te huren. Gebruik kost dertig cent per minuut. De e-scooters zijn begrensd op 25 kilometer per uur. Om de vier dagen worden ze nagekeken. Felyx zorgt voor het verwisselen van de batterij.

Speciale vakken

Parkeren kan alleen binnen het servicegebied. Daarbuiten kunnen gebruikers wel rijden, maar niet uitchecken. Bij niet uitchecken blijft de huur doorlopen. Daarnaast zijn er bepaalde gebieden waar gebruikers in speciale vakken moet parkeren, bijvoorbeeld op het plein bij het Centraal Station. Het servicegebied is te vinden in de Felix-app.

De gemeente Rotterdam is enthousiast over de scooters. In een persbericht wordt verwezen naar de ervaringen van in Amsterdam. Daar zouden de voertuigen al geleid hebben tot minder korte autoritten en minder gebruik van benzinescooters.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is redacteur van VerkeersNet.nl. Hij schrijft ook regelmatig voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.