30 procent subsidie op een e-scooter

e-scooterAlle inwoners van Nijmegen komen vanaf nu in aanmerking voor subsidie op de aanschaf van een e-scooter. Eerder gold de regeling ook al, maar dan alleen voor ondernemers, en die staan nog niet te springen.
De subsidie geldt voor inwoners van Nijmegen vanaf 16 jaar. Ook inwoners van omliggende gemeenten, die aantonen dat ze in Nijmegen werken of een opleiding volgen, kunnen subsidie aanvragen. Nijmegen vergoedt 30% van de aanschafwaarde tot een maximum van 750 euro. De regeling loopt tot en met 20 januari 2014 of tot zolang de bodem van de subsidiepot is bereikt.

Overigens loopt het tot nu toe geen storm met de aanvragen van bedrijven: er is voor ongeveer 20 scooters subsidie toegezegd. Geen van de aanvragers zou echter een e-scooter hebben aangeschaft zonder subsidie.

Er rijden naar schatting 20.000 benzinebrommers rond in de regio Arnhem-Nijmegen. Deze stoten volgens de gemeente ongeveer evenveel roet uit als een gemiddelde vrachtwagen. Verder zorgen ze voor geluidsoverlast. Bijkomend voordeel van de e-scooter is dat het rijden heel goedkoop is. Een volledig opgeladen accu kost 20 tot 40 eurocent. Daarmee kan de e-scooter 80 kilometer rijden.

Het project e-scooters wordt voor de helft bekostigd via het regionale samenwerkingsprogramma De Groene Kracht vanuit NSL-gelden (Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit).
Ook Arnhem kent een aanschafsubsidie voor e-scooters. Voorwaarde is daar dat aanvragers een oude benzinebrommer of -scooter moeten inleveren voor de sloop.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.