A15: “Weg van zon en wind”

A15_autoNatuur & Milieu en leasemaatschappij Athlon Car Lease gaan proberen elektrisch rijden op een andere manier te promoten. Leaserijders rond de A15 die nog dit jaar hun leaseauto inruilen voor een elektrische variant, betalen vijf jaar lang geen bijtelling. Het is de eerste actie in het kader van een elektrisch-rijdenproject rond de A15.

Per 1 januari 2014 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog. Maar wie de overstap nog in 2013 maakt, betaalt vijf jaar lang geen bijtelling. Het is de eerste keer dat elektrisch rijden in ons land wordt gestimuleerd met zo’n specifieke focus op één gebied, de A15, de drukke snelweg van Rotterdam naar Arnhem/Nijmegen. Project A15 is een initiatief van Milieudefensie en Natuur & Milieu en is tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.
De A15 moet volgens de organisaties de komende drie jaar de meest duurzame snelweg van Nederland worden. In het gebied langs de A15 komen zonnepanelen en windmolens die schone stroom opwekken voor het rijden in elektrische deelauto’s. De ambitie is dat in 2015 40.000 mensen van een elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind gebruik maken.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.