Gratis rijden op aardgas

Vanaf af 1 maart kan iedereen die in Tilburg een aardgasvoertuig koopt een gratis aardgastankpas ter waarde van ruim 700 euro aanvragen. Personen of bedrijven die een aardgasvoertuig gekocht hebben voor 1 maart 2009 kunnen tot 1 juli 2009 de aanvraag indienen.

Bij aanschaf van een aardgasvoertuig krijgt de koper eenmalig een tegoedkaart voor het tanken van 1.000 kg aardgas ter waarde van ruim 700 euro. Deze brandstofhoeveelheid is vergelijkbaar met 1.000 liter diesel. Voor een gemiddelde automobilist is dat een jaar gratis auto rijden. Er is door de gemeente een budget van € 80.000,– gereserveerd. Dit komt overeen met ruim 100 auto´s die in aanmerking komen voor de regeling.
De gemeente Tlburg gaat de komende jaren haar wagenpark verder vervangen door aardgasvoertuigen. Men hoopt dat door de stimuleringsregeling nog meer Tilburgse bedrijven en instellingen, maar ook particulieren gaan rijden op aardgas.
Sinds eind 2005 kent Tilburg één aardgastankstation. Op dit moment rijden ruim 30 voertuigen van de Diamantgroep, het BAT, La Poubelle, de Brandweer Tilburg, de Dienst Vastgoed Defensie, P&M Express, I&L Koeriersdiensten, Taxi Korthout en installatiebedrijf Klostermann Nederland op aardgas.
In 2008 is het tankstation aangepast en de tankcapaciteit flink vergroot. Nu zijn er in Nederland 14 aardgastankstations. In andere steden in Brabant en de rest van Nederland zijn al vergevorderde plannen om meer openbare aardgasvulpunten te openen, zodat een landelijk dekkend netwerk aan het ontstaan is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.