Recordaantal elektrische taxi’s op Schiphol

16 okt. e-taxiesOp Schiphol kunnen reizigers nu gebruik maken van 167 volledig elektrische taxi’s Tesla model-S van de taxiorganisaties Bios-groep en BBF-Schipholtaxi.

De taximarkt wordt gezien als één van de kansrijke marktsegmenten voor elektrisch vervoer. Taxi’s maken veel kilometers met vervuilende dieselmotoren. Dagelijks rijden er bijna 2.100 taxi’s tussen Amsterdam en Schiphol, zo’n 80 procent van het totaal aantal taxiritten vanaf Schiphol. Door elektrisch te rijden kunnen ze een relatief grote bijdrage leveren aan gezondere lucht.

Taxibedrijven in de Amsterdamse regio kunnen gebruik maken van een subsidie van €10.000 voor een elektrische taxi  (€ 5.000 van de gemeente Amsterdam en € 5000 uit de pot van de subsidieregeling emissiearme taxi’s en bestelauto’s van het ministerie van Infrastructuur en Milieu).

MRA- Elektrisch –  een project waarin de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht met 80 gemeenten samenwerken – adviseerde Schiphol bij de nieuwe taxiconcessie voor Taxi’s voorwaarden op te nemen voor schoon vervoer. Op dit moment ondersteunt MRA-Elektrisch de taxibedrijven bij de aanleg van snelladers.

Om taxibedrijven te informeren over de kansen van elektrisch vervoer heeft MRA-Elektrisch samen met RVO.nl de brochure “Elektrische taxi; kansen van elektrisch rijden voor taxi-bedrijven” opgesteld.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.