Nederlandse coalitie tegen klimaatverandering

ns_klimaatcoalitieDe Nederlandse Spoorwegen laten in 2018 alle treinen op groene stroom rijden, waarmee 1,2 miljoen treinreizen per dag klimaatneutraal zijn.

De NS is één van de bedrijven die zich hebben aangesloten bij de Nederlandse coalitie tegen klimaatverandering. Het gaat om een initiatief van staatssecretaris Mansveld in de aanloop van naar de klimaattop in Parijs volgend jaar. Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties hebben zich verenigd in de Nederlandse Klimaatcoalitie, waarmee de partijen samen initiatieven nemen om klimaatneutraal te worden door geen schade meer toe brengen aan het klimaat.

Nu gaat het om bijna 50 partijen die zich bij de coalitie voegen, zoals fabrikanten, bouwbedrijven, vervoersbedrijven en gemeentes. Bedrijven als DSM, FrieslandCampina, Philips en veel midden- en kleinbedrijven hebben zich al aangesloten. Ook grote gemeenten als Utrecht, Haarlem en Nijmegen zitten al in de Nederlandse Klimaatcoalitie. Alle deelnemende partijen komen met ideeën en gaan benoemen wat hun inzet is op korte termijn voor een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Bij de klimaattop van de Verenigde Naties moeten volgend jaar december in Parijs nieuwe mondiale afspraken worden gemaakt om klimaatverandering te beperken. De deelnemers aan de Nederlandse Klimaatcoalitie dragen bij aan gezamenlijk klimaatoplossingen en worden daarmee in de aanloop naar Parijs een voorbeeld voor landen waarin minder actief wordt samengewerkt tussen de verschillende partijen. Nederland laat hiermee bovendien met hun initiatieven aan de andere landen zien dat het economisch slim is om te investeren in klimaatinnovatie en groene groei, aldus Mansveld.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.