Elektrische deelauto is nog wennen

NissanLeafeCarshareDe elektrische deelauto in Sittard is nog duidelijk wennen voor de gebruikers. Die hebben nog moeite met zowel het reserveringssysteem, het autosleutel systeem via smartphone en het automaatrijden.

In Sittard-Geleen en omstreken rijden sinds 1 september 2014 15 elektrische auto’s in een car sharing programma. Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen maken gezamenlijk gebruik van de e-voertuigen

In de eerste drie maanden zijn de 15 beschikbare e-auto’s 442 gereserveerd. De gemiddelde afgelegde afstand is 41,8 km.

Uit de eerste praktijkresultaten blijkt duidelijk dat er nog verdere productontwikkeling en opschaling nodig is om te komen tot een zelfdragende business case voor elektrische deelauto’s in Zuid Limburg, aldus Stichting Limburg Elektrisch (SLE) die proef faciliteert, waaraan verder Sittard-Geleen, Hogeschool Zuyd, Orbis-Atrium zorggroep en de provincie Limburg deelnemen.

Doel is nog steeds om in 2015 – 2016 te komen tot 50 voertuigen gericht op regionale verplaatsing waarbij de deelauto’s ook beschikbaarheid komen voor derden zoal burgers. In maart zal een eerste geselecteerde groep burgers toegang krijgen tot de deelauto. SLE is in gesprek met soortgelijke projecten in andere regio’s om te komen tot een gemeenschappelijke ontwikkeling van support van eCARSHARE. Het ontwikkelen van een franchise concept met lokale partners is een punten die momenteel onderzocht en uitgewerkt wordt.

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.