Antivriesasfalt doorstaat wintertest

snelbinder-in-naaldwijk 2Het antivriesasfalt dat is aangebracht op De Snelbinder, de fietsverbinding over het Vlietpolderplein in Naaldwijk, blijkt te werken,, aldus de provincie Zuid Holland.

Door het antivriesasfalt bevriest het wegdek in de winter tot minimaal -5°C niet, waardoor het veiliger is voor fietsers. Sensoren in het wegdek meten verschillende zaken, zoals temperatuur, vochtigheid en zoutgehalte van het wegdek.

Op basis van deze gegevens is te achterhalen of het antivriesasfalt haar werk doet. Een visuele inspectie van De Snelbinder bevestigde dit tijdens de aflopen koude periode. Het asfaltwegdek had een temperatuur onder nul en er vond geen ijsvorming plaats.

De Snelbinder werd in juni 2015 voorzien van het innovatieve en duurzame asfalt. Volgens de provincie is het – behalve dat het anti-vries eigenschappen heeft – duurzamer en goedkoper in realisatie en onderhoud. Aannemer Mourik Groot-Ammers B.V. heeft het asfalt voor de Nederlandse markt ontwikkeld en aangebracht op de fietsverbinding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.