Heineken breidt elektrisch transport in Amsterdam uit

heinekenHeineken zet in Amsterdam 8 elektrische vrachtauto’s in. De vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging Heineken Amsterdam.

De volledig elektrische 13 tons vrachtwagens worden ingezet voor de distributie van het horeca-assortiment. Naast wagens met Heineken-uitstraling, rijden er nu ook 3 Amstel-wagens op groene stroom.

Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 km zijn ze volgens Heineken – die al een tijdje proef reed met 1 elektrische vrachtwagen – uitermate geschikt voor stedelijke distributie.

De aanwezigheid van de elektrische vrachtwagens is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen Heineken en de gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

Heineken heeft de ambitie in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.