deelauto van Greenwheels met bussen op achtergrond

Aantal deelauto’s groeit, maar ook het gebruik?

deelautoIn het voorjaar van 2016 waren er 25.128 deelauto’s in Nederland. Dit betekent een groei van 55 procent. De vraag is echter of het gebruik navenant toeneemt. Daarover geven de cijfers geen uitsluitsel.

De cijfers zijn van Natuur & Milieu, shareNL, het ministerie van I&M en CROW-KpVV.

Uit de cijfers blijkt dat de groei vrijwel geheel is terug te voeren op de groei van SnappCar, waar automobilisten hun eigen auto kunnen aanbieden als deelauto.

Dat doen er inmiddels zo’n 19.000, maar de cijfers vermelden niet hoeveel mensen daadwerkelijk gebruik maken van het aanbod van SnappCar-auto’s. SnappCar berichtte onlangs alleen dat ruim 20.000 Nederlanders afgelopen zomer met een deelauto op vakantie gingen.

Het aantal traditionele deelauto’s, zoals bijvoorbeeld die van Greenwheels, schommelt al jaren rond de 2000 en neemt nog nauwelijks toe.

Om de groei van het aantal deelauto’s een impuls te geven, hebben onder meer aanbieders, leasebedrijven, gemeenten en het Rijk de handen ineengeslagen. Zij streven naar 100.000 deelauto’s in 2018, maar dat doel is nog ver buiten beeld, ook als de peer-to-peer aanbieders daarin worden meegenomen .

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.