Pakketje afhalen bij de buren

ViaTim is een start-up die aan de slag gaat in Rotterdam. Buren die altijd al pakketjes aannamen, kunnen er nu geld mee verdienen door ViaPunt te worden.

Dit zorgt ervoor dat pakketbezorgers niet meer 2 keer voor dezelfde dichte deur staan en dat klanten hun pakket ontvangen op een moment dat voor hen uitkomt. Het doel is om binnen zes maanden 100 Viapunten te hebben. Iedereen die een ViaPunt aanmeldt, krijgt nu € 25,-.

ViaTim is in april 2016 gelanceerd in Bergen op Zoom en heeft daar inmiddels zo’n 80 ViaGebruikers. Wie wat op internet bestelt, vult bij het bezorgadres niet het eigen adres in, maar het adres van het ViaPunt.

Het ViaPunt is iemand die in de buurt woont en vrijwel altijd thuis is. Dit kan een buurman zijn, maar ook iemand met een eigen zaak aan huis. De pakketbezorger geeft daar het pakket af. Het ViaPunt spreekt vervolgens via WhatsApp met de ViaGebruiker een tijd af om het pakket af te halen.

In Rotterdam Mobility Lab testen 10 start-ups de komende zes maanden hun product of dienst op de Rotterdamse markt. ViaTim is één van de geselecteerde diensten omdat het zorgt voor minder bestelverkeer in de stad. Alle tien de start-ups hebben tot mei 2017 de tijd om te testen of er vraag is naar hun product of dienst en deze te optimaliseren. Rotterdam Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.