De deelscooter bereikt Nederland

Deze zomer gaat in Amsterdam de deelscooter van start. Een startup heeft inmiddels naar eigen zeggen voldoende aan financiering opgehaald om van start te gaan.

Met Felyx, zoals het systeem heet, kunnen Amsterdammers vanaf medio dit jaar via een app op rit-basis een elektrische deelscooter huren om in de binnenstad snel van A naar B te komen en binnen het afgebakende gebied de e-(snor)scooter (maximumsnelheid 25 km/uur dus geen helm nodig) overal weer gratis parkeren. De kosten voor het gebruik bedragen €0,30/min.

De deelscooters van Felyx staan verspreid door de stad, met een gemiddelde loopafstand van drie minuten, zo beloven de initiatiefnemers. Het servicegebied van Felyx omvat de wijken: De Pijp, Centrum, delen van de Rivierenbuurt, Oost en Oud-West. Binnen dit gebied kunnen de stille e-scooters overal gratis geparkeerd worden. Een elektrisch busje rijdt rond om de batterijen om te wisselen voor nieuwe als de lading beneden de 20% komt, gebruikers hoeven dus zelf nooit op te laden.

De twee jonge Amsterdamse ondernemers die Felyx hebben opgezet willen uiteindelijk naar maximaal 216 scooters zien te komen, waarvoor een aanvullende crowdfundingactie is opgezet.

Eerder al gingen deelscooterprojecten van start in Berlijn en San Fransico. In Brussel draait al een tijdje Scooty, met 25 deelscooters. Dit aantal wordt binnenkort uitgebreid tot 125.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.