Ook PostNL gaat op de bakfiets

PostNL bezorgt voortaan grote aantallen zakelijke post in Amsterdam met elektrische bakfietsen. Ook het legen van brievenbussen in Amsterdam gebeurt met de elektrische bakfiets. Vanaf juni 2017 bezorgt PostNL in de avond ook pakketten met e-bakfietsen.

Na DHL en andere bezorgdiensten heeft nu ook PostNL de bakfiets ontdekt. In 2016 is in het centrum van Amsterdam al getest in hoeverre bestelauto’s zijn te vervangen door elektrische bakfietsen en kleine elektrische voertuigen. Vanaf 1 juni 2017 breidt PostNL het gebied uit naar bijna heel Amsterdam. Dagelijks vervangt het bedrijf 100 autoritten door ritten met 60 e-bakfietsen. PostNL voegt hiervoor aan het bestaande netwerk acht speciale fietsoverslagpunten toe. Op deze locaties worden de post en pakketten ingeladen in de e-bakfietsen en efficiënt bezorgd.

Na Amsterdam volgen Utrecht, Den Haag, Rotterdam en andere grote steden.

PostNL heeft de ambitie in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. In 2017 wordt door het bedrijf ook op alle Waddeneilanden uitsluitend bezorgd met elektrische voertuigen, met de fiets of te voet.
In Amsterdam test PostNL sinds februari 2017 in samenwerking met FuturumShop hoe zij pakketten schoon, snel en flexibel kunnen bezorgen met de e-bakfiets. FuturumShop is een online aanbieder van fietsen en fietsonderdelen. Vanaf juni 2017 bezorgt PostNL een groot deel van alle pakketten in de avond met e-bakfietsen binnen het gebied van de ring A10. In de toekomst gaat PostNL in verschillende binnensteden meer pakketten met e-bikes en andere elektrische voertuigen bezorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.