4,1 miljoen euro voor tankstations alternatieve brandstoffen

Een landelijke dekking van tankstations met alternatieve brandstoffen komt dichterbij. In een tweede subsidieronde stelt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat samen met een aantal provincies, regio’s en gemeenten in totaal 4,1 miljoen euro beschikbaar. Dit geld wordt besteed aan nieuwe vulpunten met de alternatieve brandstoffen aardgas, groen gas, ethanol (E85) en biodiesel (B30).
Doel van het subsidieprogramma is het stimuleren van een landelijk dekkend netwerk van tankstations met alternatieve brandstoffen.
Het subsidieprogramma is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de provincies Noord-Holland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, de plusregio Stadsgewest Haaglanden en het Openbaar lichaam Regio De Vallei (samenwerkingsverband van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen). Het ministerie investeert 1,6 miljoen euro en de overige overheden 2,5 miljoen euro. Het programma verleent een financiƫle bijdrage aan bedrijven die investeren in een vulpunt met de alternatieve brandstof aardgas/groen gas, E85 en/of B30. Zij kunnen vanaf nu tot en met 12 maart 2010 een subsidieaanvraag indienen. Dit is de tweede subsidieronde voor alternatieve brandstoffen. De eerste ronde had een omvang van 1,8 miljoen euro. Hiermee worden naar verwachting circa 50 nieuwe vulpunten voor alternatieve brandstoffen gerealiseerd.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.