Fietsbus Antwerpse Haven. FOTO: Sacha Jennis – Havenbedrijf Antwerpen

Fietsbus in Antwerpse haven heeft aparte busstrook

Fietsbus Antwerpse Haven. FOTO: Sacha Jennis – Havenbedrijf Antwerpen

De fietsbus, die havenwerknemers en hun fietsen door het Antwerpse havengebied vervoert, heeft een speciale busstrook gekregen. Ook wordt een bushalte verplaatst. De maatregelen moeten de wachttijden bij de haltes verkorten.

In het Antwerpse havengebied rijdt sinds april de fietsbus, een hop on hop off gelede bus met een ingebouwde stalling voor dertig fietsen. De bus brengt havenmedewerkers en hun fiets gratis door de Tijsmans- en Liefkenshoektunnel. Dat scheelt hen zo’n dertig kilometer omrijden. De bus moet havenwerkers stimuleren om de auto thuis te laten. Inmiddels hebben al ruim 25.000 van hen er gebruik van gemaakt.

Wachttijd

Sinds deze week kan de fietsbus gebruik maken van een speciale busstrook. Ook het collectief vervoer in de haven, dat onder andere wordt verzorgd door I-BUS, mag hier gebruik van maken. De strook moet de wachttijd bij de bushaltes terugdringen. Die bleken namelijk langer dan van tevoren ingeschat.

Ook het verplaatsen van een van de vier haltes moet aan die doelstelling bijdragen. Halte Tolplein krijgt een andere plek, waardoor het totale traject tot 10 minuten korter zal zijn. Komende maand moet de bus vanwege wegwerkzaamheden sowieso een andere route nemen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.