Amsterdammers kunnen twee maanden autoloos reizen

De gemeente Amsterdam daagt haar inwoners uit om hun auto en parkeervergunning twee maanden in te leveren. In ruil hiervoor krijgen ze een bedrag aan reistegoed bij alle aangesloten vervoerders. Aanmelden kan vanaf september.

Met de proef wil de gemeente inzicht krijgen in het gedrag van mensen als zij hun eigen auto moeten laten staan, en gebruik moeten maken van de fiets, deelmobiliteit of het OV-netwerk. Op deze manier komen gemeente en vervoersaanbieders komen er ook achter welke alternatieven verbeterd moeten worden. Vanaf 3 september kunnen geïnteresseerden zich online aanmelden. De eerste 100 volledige aanmeldingen kunnen meedoen.

Prominente rol

De auto verliest haar prominente rol in Amsterdam, zo bleek afgelopen mei al uit het coalitieakkoord van de Amsterdamse fracties van GroenLinks, D66, PvdA en SP. Het nieuwe college gaat autoparkeren zo veel mogelijk ontmoedigen, zal meer te investeren in fietsinfrastructuur, wil een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten en zet fors in op het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is binnen ProMedia Group als redacteur en presentator verantwoordelijk voor evenementen, tv-uitzendingen en andere video-content, zoals webinars en online congressen. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor de Personenvervoer en Verkeer-vakbladen VerkeersNet, OVPro en TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.